Julstämning

Får syn på en and ensam ute på en brygga under en kvällspromenad genom Slottsskogen i december.

“It’s beginning to look a lot like Christmas”. Tonerna av Michael Bublés skimrande julmelodi strömmar från Villa Belparc, dom sprider sig och ekar tomt och ensamt över Stora dammen. Utanför villan strålar juleljus, ljus som för en ojämn kamp mot den gråtunga, Göteborgska decemberhimmeln. Annars inget tecken på liv från villan, inte en rörelse, mörkret i fönstren är kompakt, becksvart. En spöklik stämning vilar över platsen. Men det är inte den som ger Kalle ångest där han står allra längst ut på bryggan, det är något annat, något med hans vänner, dom som så obekymrat, lekfullt och glatt simmar runt där ute i det kalla, mörka vattnet. Han kämpar med känslan och tänker ”jag kan simma, jag är inte rädd”. 

Inlägget finns också i Alla vi som älskar Göteborg på Facebook.