Arkiv

Här finns alla “strofer” i kronologisk ordning. Datum är första publiceringsdatum (t.ex på Facebook).

Pi över Drottninggatan

Passerar den ofta på väg till jobbet, i hörnet där Drottninggatan och Ekelundsgatan möts. Till synes en ganska vanlig funkisbyggnad från 30-talets slut. Från början industri och kontorsfastighet, sen dess med gymnasieskola och restauranger som flyttat in allteftersom industriverksamheter flyttat ut.

Läs mer »

Stefan Zweigs sista verk

Stefan Zweig, en gång en av världens mest lästa författare, idag nästan bortglömd. Åren 1939-41 hyr Zweig ett hus i Petropolis i Brasilien där han skriver färdigt vad han vet ska bli hans sista verk.

Läs mer »

Johan Anders Wadman

Vi flanerar sakta genom ett solindränkt Göteborg, min bättre hälft och jag. Planlöst rör vi oss i den riktning som lusten och andan bär, vi har inte bråttom. Föga anar vi att vi ska springa ihop med Göteborgs Bellman.

Läs mer »

Lunchmöte

Caféva i Haga i Göteborg. Ett favoritställe för lunch, inte minst på torsdagar. Det inbjuder liksom till spontana, oväntade möten, trevliga, intressanta och ibland dråpliga.

Läs mer »

Odysseys and Apostrophes

Anländer aningen för tidigt till kvällens event, uruppförandet av pianosviten Odysseys and Apostrophes. Går fram till räcket intill Sjömanskyrkan och tar tillfället att njuta av solen och utsikten över älven innan jag går in.

Läs mer »