Arkiv

Här finns alla “strofer” i kronologisk ordning. Datum är första publiceringsdatum (t.ex på Facebook).

Johan Anders Wadman

Vi flanerar sakta genom ett solindränkt Göteborg, min bättre hälft och jag. Planlöst rör vi oss i den riktning som lusten och andan bär, vi har inte bråttom. Föga anar vi att vi ska springa ihop med Göteborgs Bellman.

Läs mer »

Lunchmöte

Caféva i Haga i Göteborg. Ett favoritställe för lunch, inte minst på torsdagar. Det inbjuder liksom till spontana, oväntade möten, trevliga, intressanta och ibland dråpliga.

Läs mer »

Odysseys and Apostrophes

Anländer aningen för tidigt till kvällens event, uruppförandet av pianosviten Odysseys and Apostrophes. Går fram till räcket intill Sjömanskyrkan och tar tillfället att njuta av solen och utsikten över älven innan jag går in.

Läs mer »

Språkförbistring

Bilden på ett gammalt fransk-svenskt ficklexikon dyker upp i flödet, och jag påminns om en språkförbistring i 90-talets Paris.

Läs mer »

Berättelse från en plats

En stad med månghundraåriga anor. Där varje plats har en historia att berätta, nästan oavsett var man hamnar. Kanske inte något storvulet om kungar och fältslag, utan något mer lågmält och personligt, en historia som kittlar fantasin och påminner om tidens gång.

Läs mer »